НОВИНИ

Description of your first forum.
Правила на форума
Регистрацията в този форум е безплатна! Ние настояваме да спазвате нашите правила и политика, без значение дали това Ви харесва или не. Ако искате да прекратите регистрирането, кликнете тук, за да се върнете във форума. Ако не сте съгласен с правилата напуснете форума веднага! При посещението на сайта КАВКАЗКА ОВЧАРКА.BG, преглеждането, достъпа до или използването по друг начин на всяка от услугите или събраната информация, Вие се съгласявате да спазвате следните условия за ползване. Ако не искате да се обвържете с нашите Условия единствената Ви възможност е да не посещавате, преглежате или използвате по друг начин услугите на КАВКАЗКА ОВЧАРКА.BG. НАПУСНЕТЕ САЙТА НЕЗАБАВНО АКО НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ!!! Въпреки че администраторите и модераторите в КАВКАЗКА ОВЧАРКА.BG ще се опитат да държат всички нежелателни мнения на страна, за нас е невъзможно да разгледаме всичко. Всички съобщения изразяват мнението на автора и нито собственикът на КАВКАЗКА ОВЧАРКА.BG, нито (създателите на сайта) ще бъдат отговорни за тяхното съдържание. Съгласявайки се с тези правила, Вие декларирате, че няма да изказвате каквито и да е мнения, които са обидни, вулгарни, сексуално ориентирани, омразни, нападателни или други, които нарушават моралните закони. Хората които пишат обвинения в публичното пространство срещу когото и да е било, моля да си аргументират въпросите конкретно с имейл и адрез и телефонен номер за да бъдат доказани обвиненията към това лице. Притежателите на КАВКАЗКА ОВЧАРКА.BG запазват правото да изтриват, променят, местят или затварят всяка тема и правилата, по всяко време и поради каквито и да е причини..

Re: НОВИНИ

Мнениеот pazach1 » Вто Мар 17, 2015 4:56 am

Помогнете да се реши проблемът с бездомните кучета!

основните положения, по които се работи за всички населени места у нас по въпроса с бездомните кучета са описани подробно в Закон за защита на животните, в сила от 1 февруари 2008 година.
ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЯ:
1. всяко бездомно куче трябва да бъде кастрирано, обезпаразитено и ваксинирано против бяс. Обработеното по този начин куче се маркира с видим знак на ухото (V- образно изрязване или ушна марка). Обработеното бездомно куче се връща на мястото, от което е взето, за да пази територията си от други бездомни животни до овладяване на популацията.
2. кучета, които проявяват доказана агресия или са заразно болни се подлагат на евтаназия.
Проверете дали във вашия град/село се работи по проблема с кучетата?!
Тази дейност се извършва АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО от общината!
НЯКОЛКО НЕЩА, с КОИТО МОЖЕ ДА ПОМОГНЕТЕ МНОГО:
1. Кастрирайте бездомните кучета около вашия блок, двор, или къща - обадете се на общината и поискайте животните от улицата около вас да бъдат кастрирани.
2. Проверете дали общината работи по закон - обадете се на вашия кмет, заместник-кмет или кметски наместник и попитайте дали е приета програма за ограничаване на популацията на бездомните кучета. Програмата за ограничаване на популацията на бездомните кучета е публична и би трябвало да е качена или в официални интернет страници на общината или да можете да я прочетете, копирана от служител на общината.
3. Ако видите куче, което не е кастрирано, обадете се във вашата община и поискайте кучето да бъде обработено.
4. Задомете бездомно куче - ько искате куче за двор, вила или вкъщи, обадете се във вашата община и посетете приют. Всяко бездомно куче се предоставя безплатно, срещу това, че му осигурявате дом. Кучетата са здрави, обезпаразитени, ваксинирани и кастрирани. За кастрирано куче не се заплаща такса за собственост пред общината!
ТЕЛЕФОНИ ЗА ВРЪЗКА СЪС СЛУЖБИ И ПРИРОДОЗАЩИТНИ ОРГАНИЗАЦИИ, които предоставят безплатна кастрация за всяко бездомно куче:
СОФИЯ:
ОП "Екоравновесие" -
02/931 41 64, 931 41 60
Немски Кастрационен център - Студентски град, Лесотехнически университет, блок Д - 0888 727514
Приют "Надежда" - Германо-българска помощ за бездомните животни, кв. „Хладилника” 02/962 42 19
ПЛОВДИВ:
Общински приют за безстопанствени кучета - 5-ти км "Пазарджишко шосе"
032/96 61 84
ШУМЕН:
Германо-българска помощ за бездомните животните - тел.: 054/866934)
РУСЕ:
Германо-българска помощ за бездомните животни - тел.: 082/841281.
pazach1
 
Мнения: 37
Регистриран на: Чет Мар 20, 2014 5:46 pm
Местоположение: София- България

Re: НОВИНИ

Мнениеот Штерев » Вто Мар 17, 2015 5:06 am

Глутница вълци избива коне и крави в горите край средногорското село Свежен. Набезите започнали през август 2013 година, но се активизирали преди месец. До момента са разкъсали повече от 20 животни. Сега ловните дружинки от района разработват стратегия, с която да овладеят ситуацията.
Вълчи вой оглася село Свежен. След като го чуят, стопаните започват да броят жертвите.
“Започнаха с малки кончета. Но явно се размножиха и започнаха да нанасят по-големи поражения”, разказа кметът на селото Валентин Дойчинов.
След като изяли конете, вълците слезли по-близо до селото, където пасяли кравите на шефа на местната ловна дружинка. Месец след масираните набези той отчита, че вече гледа животни основно за благото на глутницата.
“Така се получава. Деля с вълците и каквото остане е за мен. За последния месец ми изядоха 5 животни”, оплака се Димитър Петров.
И кучетата не се справят с вълците. Едри каракачанки бягали като голдън ретривъри само като надушат хищника.
“Каквото яде – яде и после напада кучето. Прави си курбан с кучето”, свидетелства Стоян Филипов. Този ловец има наблюдения, че вълците се държат като разглезени деца. Каквото могат изяждат. Останалото го нагризват и го зарязват.
“Той изяде 5-6 кила, другото го оставя. Една крава още си стои там в балкана наполовина. Трябва им малко мръвка”, твърди Филипов.
По-драматично настроените не изключват вероятността вълците да влязат и в селото.
“Както са и влизали. Добре, че няма сняг. Иначе направо са дошли в селото”, категорична е Славка Иванова.
“Има вълци омесени с кучета. Ша почнат да влизат и в селото. Стари хора има, туристи. Опасно е”, посочи Иван Серафимов.
Вълците действат в тези гори зад мен. Там са паднали в жертва десетки коне и крави. Сега е на ход местната ловна дружинка. Докато ловците обмислят стратегията, за битка се подготвят и обикновени дървари.
Едно смело сърце е добре дошло към основното ядро на ловците. Те предупреждават, че ако врагът не се ликвидира сега, догодина воят на десетки вълци ще оглася Средна гора.
Штерев
 
Мнения: 16
Регистриран на: Вто Апр 01, 2014 9:36 pm
Местоположение: София

Предишна

Назад към Общи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron