Съвет при избор на Кавказка Овчарка

Description of your first forum.
Правила на форума
Регистрацията в този форум е безплатна! Ние настояваме да спазвате нашите правила и политика, без значение дали това Ви харесва или не. Ако искате да прекратите регистрирането, кликнете тук, за да се върнете във форума. Ако не сте съгласен с правилата напуснете форума веднага! При посещението на сайта КАВКАЗКА ОВЧАРКА.BG, преглеждането, достъпа до или използването по друг начин на всяка от услугите или събраната информация, Вие се съгласявате да спазвате следните условия за ползване. Ако не искате да се обвържете с нашите Условия единствената Ви възможност е да не посещавате, преглежате или използвате по друг начин услугите на КАВКАЗКА ОВЧАРКА.BG. НАПУСНЕТЕ САЙТА НЕЗАБАВНО АКО НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ!!! Въпреки че администраторите и модераторите в КАВКАЗКА ОВЧАРКА.BG ще се опитат да държат всички нежелателни мнения на страна, за нас е невъзможно да разгледаме всичко. Всички съобщения изразяват мнението на автора и нито собственикът на КАВКАЗКА ОВЧАРКА.BG, нито (създателите на сайта) ще бъдат отговорни за тяхното съдържание. Съгласявайки се с тези правила, Вие декларирате, че няма да изказвате каквито и да е мнения, които са обидни, вулгарни, сексуално ориентирани, омразни, нападателни или други, които нарушават моралните закони. Хората които пишат обвинения в публичното пространство срещу когото и да е било, моля да си аргументират въпросите конкретно с имейл и адрез и телефонен номер за да бъдат доказани обвиненията към това лице. Притежателите на КАВКАЗКА ОВЧАРКА.BG запазват правото да изтриват, променят, местят или затварят всяка тема и правилата, по всяко време и поради каквито и да е причини..

Re: Съвет при избор на Кавказка Овчарка

Мнениеот TI GONISH » Съб Сеп 27, 2014 7:57 pm

Само едно не мога да разбера, защо всичко в пари го обръщате ?
Путин, президент на България!!!
TI GONISH
 
Мнения: 13
Регистриран на: Пон Май 26, 2014 12:18 pm
Местоположение: Тюмен, Западен Сибир

Re: Съвет при избор на Кавказка Овчарка

Мнениеот radostin » Пон Сеп 29, 2014 5:49 pm

Според някои колкото по скъпо е кучето ,толкова по качествено е-като знам само китаиците какви пари дадоха за мелеси представени им като НАЙ,АМА НАЙ ДОБРОТО и ми е смешно ,хора с много пари и малко мозък има навсякъде.Отива някои виждал десет кучета в живота си в един развъдник харесва си нещо голямо и мощтно скачащо инбесилно и предлага сумати пари-вече акциите на кучето са вдигнати ,то става елит-ха ха,които разбира от кучета не би дал една торба с пари за куче.Това което върши едно куче от 10000 не е с нищо повече от това от 1000 лв всичко е в психиката на хората ,да казват че имат скъпо куче и да си мислят че имат ама най-доброто.Лично аз съм виждал ама много кавказци от изхвърлени за да не се хранят ,до такива закупени за по 3000 евро на 45 дни-мога да твърдя ,че скъпите не ставата за нищо освен да избиват комплексите на собствениците си мислещи си че притежават качество,и бих предпочел нещо взето от улицата пред тях.
radostin
 
Мнения: 22
Регистриран на: Нед Май 18, 2014 6:21 am

Re: Съвет при избор на Кавказка Овчарка

Мнениеот albenaekspres » Вто Сеп 30, 2014 8:42 pm

Радо тука си прав, много хора в България почти 80 процента не разбират от кучета, те гледат кучето да е едро и да е злобно а качеството на кучето не ги интересува. Всеки ден ми звънят за малки кученца и питат първо каква е цената, а не какви са родителите и откъде произлизат и така нататък. Човека иска да е голямо и злобно и рошаво куче, спокойно можеш да му продадеш, кавказка овчарка произлязла от друга порода. Как да им обясняваш на хората да гледат какви качества притежават тези животни, те искат да са по евтини и големи, но след това какви ще станат не ги интересува. ;)
albenaekspres
 
Мнения: 162
Регистриран на: Пет Мар 07, 2014 5:38 pm
Местоположение: София

Re: Съвет при избор на Кавказка Овчарка

Мнениеот Росен Йорданов » Вто Юни 09, 2015 4:29 pm

Здравейте, понеже съм ново регистриран в този форум, бих искал да си кажа и моето мнение за Кавказката Овчарка. Преди 2 години си купих куче кавказка овчарка от развъдник в България, няма да споменавам от кой развъдник защото хората ще се разсърдят със сигурност. Както и да е изгорях с 1000 лева въпреки че ме убедиха че кучето ще стане голям пазач и ще е много злобно и т. н. До днешен ден следя всички пости по форумите за Кавказки Овчарки и в края на краищата се убедих че повечето развъдчици не развъждат това което трябва, а се гледа как да ти вземат парите. За качество няма да говорим защото в България има само Кавказки Овчарки които са вкарани от Русия, но това са кучета които руснаците ги бракуват и нашите ги купуват защото не разбират а руснака казва това куче ще стане хубаво. В повечето пости които пишат по форумите става ясно че 90 процента от кавказките овчарки са мешени с друга порода. Точно това стана и при мен кучето стана на 2 години и никакъв резултат. Няма злоба няма и характер че това Кавказка Овчарка ли е . :D :D Майната му на парите но да гледаш едно куче 2 години и после да го подариш някак не ми се връзват нещата. Дадоха ми родословие документи бол каквито си искаш, вадени са от БРФК но има ли смисъл да се лъжат хората . От видяното от мен, какво се пишат по форумите и как се карат хората по между си и каква злоба изпитват един към друг става ясно кой какво развъжда. За злобни кучета които просто няма връщане назад се вижда че Цецо от град Плевен гледа много злобни кучета, като гледам клиповете му, ми става ясно че се развъждат добри кучета но неговите са аборигенни и нямат добра визия. Не мога да си намеря хубаво куче което да ми влезе в двора. Искам кучето да бъде злобно и да има характер. Бих дал и повече пари ама да съм сигурен че ще стане злобно. А да си купя пак същото и после да го подаря тук не съм съгласен. Колкото и да ви става неудобно ще кажа само едно . Хората които развъждат кавказки овчарки, да се научат да развъждат от истинската порода а не да лъжат хората че това е кавказка овчарка. :D :D :D
Росен Йорданов
 
Мнения: 4
Регистриран на: Вто Юни 09, 2015 3:50 pm

Re: Съвет при избор на Кавказка Овчарка

Мнениеот Тони » Вто Юни 09, 2015 6:02 pm

А добро утро, :D те колко хора така изгоряха че си подариха кучетата и после си купиха нови, цялата тази дилема се повтаря на няколко пъти и човека пак си няма кавказка овчарка, а са му набутали някакъв мелез който прилича на такава. :D :D В България има много фирми за развъждане на кучета, но истинския произход на кучето не се знае от къде произлиза. Родословия за 100 - 200 евро можеш да си извадиш без проблем, защото този който ги вади нито гледа кучетата нито гледа родителите, само иска родословието на майката и бащата и сте готови. Получавате родословие и вече сте притежател на Кавказка Овчарка. Докато в Русия тези работи се възприемат по друг начин, те истинските кучета ги изнасят за Китай, на много добра цена. Китайците и да не разбират пак получават най-доброто, иначе ще няма пари за руснаците. А това е голям бизнес за тях, и те няма да допуснат да си изгубят бизнеса.
Тони
 
Мнения: 10
Регистриран на: Нед Май 11, 2014 3:56 pm

Re: Съвет при избор на Кавказка Овчарка

Мнениеот Kenii Too » Сря Юни 10, 2015 8:18 pm

Здравейте, каквото и да се направи в България спрямо породата за кавказка овчарка, никой с нищо не може да промени, нито производителите които развъждат кавказки овчарки, нито пък тези които ги внасят от Русия. Поради незнанието на хората :roll: които си търсят куче кавказка овчарка, се е стигнало до там че са се развъдили толкова много кучета, че чак броят не им се чете. :D Аз лично не познавам толкова много тази порода, :roll: но мога да различа истинската кавказка овчарка от останалите кучета дето ги наричат кавказка овчарка. :lol: Всичко това нещо е измислено от федерацията на БРФК :D :D и новите федерации дето се регистрират в България. :lol: :lol: :lol:
Kenii Too
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Юни 10, 2015 7:50 pm

Re: Съвет при избор на Кавказка Овчарка

Мнениеот Росен Йорданов » Пет Юни 12, 2015 6:43 pm

Преди три месеца се върнах от Русия където посетих няколко развъдника за каваказки овчарки, бях си приготвил 6 бона за да си купя хубава кавказка овчарка.Това което видях и исках да купя руснаците не ми го дадоха, по добре да стоя без куче, отколкото да гледам бракуваните кучета дето се продават в Русия. Няма смисъл да купувам това което не става и да го размножавам в България. И без това като гледам какви кавказки овчарки предлагат в България се отказвам да гледам тази порода.
Росен Йорданов
 
Мнения: 4
Регистриран на: Вто Юни 09, 2015 3:50 pm

Re: Съвет при избор на Кавказка Овчарка

Мнениеот radostin » Съб Юни 13, 2015 5:16 pm

Росен Йорданов ,аз нещо не мога да разбера ,вашето куче не е кавказка овчарка,защото не е зло ли?Защото ако това са ви доводите сте в адски голяма заблуда.Че не сте взели кавказка е ястно -просто съм доста добре запознат със кучетата минаващи за КО в БГ а и не само,но злобата няма общо.Дори нещо повече -тези лаещи на всичко що мърда без грам мисъл са нещо опастно и също много далече от КО.А ако искате просто зло куче,това е най-лестно постижимото нещо дори и за съвършен мелес,още повече на 2 годишна възраст.Кавказецът е уникален и го казвам сигурно за стотен път ,не със злобата си ,а с това че може да прецени кога да я показва,а не да влезе някои приятел във вас и кучето да го изяде.Такива кучета през вековете не са доживявали за да дадат потомство и естественият подбор си е свършил работата.Много колеги се кефят че кучетата им са зли и никои не може да ги доближи,е при мен не е така при мен всеки може да ги доближи ,щом кучетата разберат че човекът е с мен ,ако не го разберат един жест от моя страна им стига за да спрат и въпреки това не пазят по лошо от което и да е друго адски зло куче,които се съмнява може да се пробва да влезе без мен в нас или на улицата да ми повиши тон,пък камоли да посегне.Не само визията се промени през годините при КО ,но и адски много физиката ,а и психиката.Истинските кучета са достатъчно самоуверени за да не нападат без причина.От личен опит мога да дам десетки примери,но искаш ли зло куче просто хвани някои познат да дрънка с нещо по оградата за една две седмици ще имаш зло куче,стига да не го е страх от дрънкане ,тогава просто му намери дразнител на които реагира,то вече е със що годе изградена психика,но почне ли се от ранна възраст се получава просто лаещо инбесилно куче.В момента имам млад мъжкар на 2,5 години ,кучето е истински кавказец,не от тези дето минават за такива ,но е гледано в семеиство с деца и като домашен любимец,нямаше грам агресия ,но няма и страх при провокация не отстъпва и милиметър назад и напада,но без такава не реагира,просто го пуснах с женската ми заедно да пазят и тя го обучава - за две седмици вече ме предупреждава при преминаващи хора покраи двора.
radostin
 
Мнения: 22
Регистриран на: Нед Май 18, 2014 6:21 am

Re: Съвет при избор на Кавказка Овчарка

Мнениеот Росен Йорданов » Нед Юни 14, 2015 6:15 pm

Здравейте. Относно кучето ми, не само, че не проявява злоба, но не пази и територията си. Ако влезе друго куче, той не реагира, а да не говорим за чужди хора-повярвай ми приятелю даже не ги поглежда. Когато го взех от развъдника, ме убедиха, че кучето ще стане страшен пазач. Бях им казал, че ми трябва куче, което да пази дома и семейството ми. Сега си мисля по добре да си бях взел котка, поне щеше да лови мишки из двора. :lol: Опитвал съм какво ли не, за да се озлоби - но хората са казали от всяко дърво свирка не става. Кучето съм го подарил на една жена, в момента си търся хубаво куче, ако има някой да ми пише на лични. :roll:
Росен Йорданов
 
Мнения: 4
Регистриран на: Вто Юни 09, 2015 3:50 pm

Re: Съвет при избор на Кавказка Овчарка

Мнениеот Kenii Too » Вто Юни 16, 2015 7:50 am

Колегата е прав за тази порода куче, или гледаш кавказка овчарка или изобщо не гледаш. :D :D Каква ти е изгодата когато влезе човек в къщата и кучето започва да му се радва, че той на тръгване може да си го вземе със себе си. :roll: :roll: Естествено че кучето трябва да бъде злобно но същевременно трябва да те слуша и да изпълнява команди. Към деца и семейството трябва да се отнася по друг начин а не да скача да ги яде, моите например слушат горе долу, не са чак като циркаджийско куче да изпълнява всичко каквото му се каже. Е за сега съм доволен от моите кучета, защото съм ги купил от Жоро от Албена Експрес. Той поне разбира от Кавказки овчарки за което съм сто процента сигурен и за сега кучетата се развиват много добре. На третия месец кучето е деветнадесет килограма и започва да проявява характер.
Kenii Too
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Юни 10, 2015 7:50 pm

ПредишнаСледваща

Назад към Общи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron