Страница 1 от 2

Историята на Развъдник Душман

МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2014 1:26 pm
от admin
Историята на Развъдник Душман

Re: Историята на Развъдник Душман

МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2014 7:04 pm
от Развъдник Душман
Здравейте казвам се Цветан Генов роден съм и живея в град Плевен и съм собственик на Развъдник Душман.В тази тема ще споделя всичко което знам за породата Кавказка Овчарка.Ще качвам снимки за сравнение и ще казвам истината в прав текст.Както винаги съм го правил.За което ме мразят и плюят повечето от развъдчиците.Ще се постарая да давам точни и ясни примери без да цитирам имена ако е възможно.ОЩЕ ОТ СЕГА ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ НЯМА ДА ОТГОВАРЯМ НА ПРОВОКАЦИИ. И да споря с хора който познават породата по това което са прочели от Уикипедията .Или чули от тук там че някой казал нещо,хора който никога не са вкарвали куче от чужбина.И никога нищо не са произвели.По форумите е пълно с хора които дори не смеят да застанат зад собствените си имена.Тъй че с тях приключвам още преди да съм започнал.

Re: Историята на Развъдник Душман

МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2014 5:28 pm
от sando
Aз също мисля като Цецо,когато имаш да кажеш нещо, застани с името си зад това което си написал. И наистина не е уместо да се пишат неща,който автора им ги е чул от някъде и от някой, но си няма и хабер дали са истина.

Re: Историята на Развъдник Душман

МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2014 9:46 pm
от Развъдник Душман
За първи път видях кавказка овчарка като ученик.Един приятел който е наполовина Руснак казва се Йонко майкаму е Рускиня имаха женска Кавказка Овчарка. Която беше родила.И си бяха оставили неин син.Кучката се казваше Линда а синът и Рекс.На Йонко бащаму държеше хижа до село Горталово казваше се Капчука и когато имаше гости на хижата ходихме и нашата компания.Хижата е в една долина от четерите и страни имаше скали мого тихо и красиво място.Веднъж като отидохме и видях някакво огромно куче което идваше към нас ваички се спряхме и почнахме да се оглеждаме на къде да бягаме.После кучето спря на Йонко баща му го беше вързал на на дълго стоманено въже.Тогава за първи път видях Рекс.Почти цялата вечер искарах от пред да стоя и да го гледам.На същата вечер помня че Йонко го вкара вътре , кучето като минеше покрай мен и изпитвах страх.Много се бях впечатлил.

Re: Историята на Развъдник Душман

МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2014 10:00 pm
от sando
Кучето приличаше ли на Галан или на Парамон ? :D :D :D :D :D :D

Re: Историята на Развъдник Душман

МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2014 4:21 am
от Развъдник Душман
Снощи писах на Йонко в facebook той сега живе е в Кипар.Обеща че като се прибере днес от работа ще потърси снимки и ако намери ще ми ги изпрати.

Re: Историята на Развъдник Душман

МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2014 6:50 pm
от albenaekspres
Цецо пусни снимки да го видим ;)

Re: Историята на Развъдник Душман

МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2014 4:58 pm
от pazach1
Здравей Цветане чел съм доста за твоите кучета по форумите на МАРТЕН.BG за КАВКАЗКА ОВЧАРКА така че имаш моята подкрепа. Аз се занимавам от две години с Кавказци и горе долу съм запознат с развъдната дейност в България и както виждам нещата не отиват на добре като гледам кой какво развъжда. След няколко години тази порода дето я наричат кавказка овчарка, май ще стане друга порода дето няма да има нищо общо с истинската КАВКАЗКА ОВЧАРКА.

Re: Историята на Развъдник Душман

МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2014 10:18 pm
от Развъдник Душман
Здрасти. Те и сега развъждат друга порода повечето "РАЗВЪДНИЦИ" ако кучетата който развъждат са изобщо някаква порода.За много от кучетата който са шампиони и представяни за еталони откривам по голяма прилика с други породи.Истината е че чистопородните кучета внесени в България се броят на пръсти.И пропагандата която се води по форумите заблуждава хората.Всички те приказки за титли и родословия и бащи и дядовци шампиони са начин да се маниполира човек който не познава породата.На много хора са и продадени супер родословия и кучета който неструват нищо като качество и породнос.Повечето кучета стават велики шампиони с по едно - две кучета за конкуренция а много пъти и сами се борят за първо място в ринга.А за оредените и нагласени шампиони просто не искам да го коментирам .

Re: Историята на Развъдник Душман

МнениеПубликувано на: Съб Май 03, 2014 7:27 am
от Bolero
Цецо колко кучета имаш и колко си вкарал от Русия. Можели повече инфо за твоите кавказци. Чух че държиш само на истинските кучета, ходиш ли на изложби. :?: